Изпълнените дейности и постигнатите резултати по проект  Въвеждане на мерки

...
Изпълнените дейности и постигнатите резултати по проект  Въвеждане на мерки
Коментари Харесай

Представиха дейностите по обновяване и модернизиране на сградите на ОД МВР и Първо РПУ в Благоевград 

Изпълнените действия и постигнатите резултати по план  „ Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, обезпечаване на достъп на хора с увреждания и изцяло възобновяване на фасадите на здания на ОД Министерство на вътрешните работи и Първо РПУ – Благоевград ” бяха показани на Заключителна конференция. Подробности по реализирането на плана, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна програма „ Региони в напредък “ ‎2014-2020 година, даде ръководителят – инж. Ангел Даилов.

 sn4_640x480

„ Проектът „ Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, обезпечаване на достъп на хора с увреждания и изцяло възобновяване на фасадите на здания на ОД Министерство на вътрешните работи и Първо РПУ – Благоевград ” започва на 03.04.2017 година, като строително-монтажните работи завършиха преди крайния период, който е 3 октомври 2018 година Проектът включваше действия по осъществяване на инженеринг – планиране, авторски контрол и СМР, строителен контрол, осъществяване на одит на плана, ограничения по информация и гласност. От 27 август 2018 година е издадено Удостоверение от ДНСК – София за въвеждане в употреба “ сподели инж. Даилов. Той в детайли разказа какви строително-монтажни работи са осъществени. Сред тях са изолираност на външни стени, изолираност на покрив, замяна на дограма, замяна на отоплителната апаратура и замяна на осветителни тела, в следствие от осъществяването, на които в постройките ще се доближи клас на енергопотребление „В“.

 sn7_640x480

С осъществяването на дейностите се реализира възстановяване на енергийната успеваемост в съществуващия сграден фонд, ще бъде продължен животът на постройките, обекти на намеса, ще бъде обезпечен достъп на хора в неравностойно състояние и други Общата стойност на плана е ‎ 1 456 928,12 лева, от които Европейско финансиране (ЕФРР) в размер на 1 238 388,92 лева, и Национално съфинансиране (УО на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 г.) – 218 539,20 лева

На събитието участваха още заместник-директорът на ОД Министерство на вътрешните работи – Благоевград комисар Димитър Кръстев, шеф на Дирекция „ Европейски планове и стратегии “ Мария Грозданова, екипът по плана, представители на евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, представители на Община Благоевград, медии, жители.
Проектът се осъществя вследствие на подписано партньорско съглашение сред Община Благоевград и
Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи.
С реализиране на сегашния план ще се изпълнят локалните политики за стабилно градско развиване, повишение качеството на живот, реализиране на екологично равновесие и съблюдаване на европейските условия и стандарти за интелигентни градове.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР